Składniki
kasza bulgur (z pszenicy durum)
Marka
Sonko
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza bulgur
Opis produktu
Kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum, poddanych działaniu pary wodnej, dzięki czemu skraca się czas gotowania. Stanowi ona źródło białka i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukrów. Swój unikalny smak zawdzięcza lekko orzechowej nucie, która idealnie komponuje się z owocami morza, rybami, mięsami, stanowi również doskonałą bazę do sałatek. Smakosze kulinarni przygotowują z niej „kaszotto" - potrawę podobną do risotto, której podstawą są złociste ziarna kaszy bulgur. Danie to pozwala wydobyć wyjątkowy aromat i smak kaszy wzbogacony o ulubione dodatki.
O marce
Spróbuj również:
Sonko Kasza jaglana
Sonko Kasza jęczmienna perłowa
Sonko Kasza jęczmienna pęczak
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 143
Wysokość - 172
Głębokość - 42
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Adres zwrotny
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
www.sonko.pl
Kontakt
Sonko Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Stanowi ona źródło białka i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukrów.
Adres kontaktowy
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy.
Adres internetowy
www.sonko.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100 g | na porcję* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1477 kJ | 740 kJ |
Wartość energetyczna | 349 kcal | 175 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,6 g | 0,8 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 68,5 g | 34,3 g |
- cukry | 2,0 g | 1,0 g |
Błonnik | 7,6 g | 3,8 g |
Białko | 11,3 g | 5,7 g |
Sól | 0,03 g | 0,02 g |
Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje kaszy. | ||
* porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli |