Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać inne zboża zawierające gluten (pszenica, owies, żyto).
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza jęczmienna wiejska.
Cechy
czas gotowania: 15 minut
źródła błonnika
czas gotowania: 15 minut
Opis produktu
Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego, pokrojonego ziarna jęczmienia. Zawiera dużo błonnika i jest źródłem białka. Wyśmienicie smakuje jako danie główne z dodatkiem mięs i warzyw. Doskonale komponuje się także z grzybami.
O marce
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana prażona
Cenos Ryż parboiled
Pozostałe informacje
Masa netto: 400 g
4 x 100 g
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje
Zalecenia dla alergików
Owies - Może zawierać
Żyto - Może zawierać
Pszenica - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data, numer partii i kraj pochodzenia na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 143
Głębokość - 43
Wysokość - 171
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
źródła błonnika
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Waga od dostawcy
Waga brutto - 430
Przepisy
Pulpeciki z warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut.
Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pół pora, pół cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18 %.
Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażamy na patelni. Podajemy z kaszą.
Smacznego!
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1379 kJ | 16 % |
wartość energetyczna | 326 kcal | 16 % |
tłuszcz | 0,6 g | 1 % |
w tym kwasy nasycone | 0,2 g | 1 % |
węglowodany | 65 g | 25 % |
w tym cukry | 1,9 g | 2 % |
błonnik | 8,8 g | |
białko | 11 g | 22 % |
sól | 0,03 g | 1 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |