Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza pęczak jęczmienny
Cechy
czas gotowania: 15 minut
wygodne zamykanie
Opis produktu
Kasza pęczak wytwarzana jest z obłuszczonego jęczmienia. Ziarenka pozbawione jedynie zewnętrznej łuski zawierają dużo błonnika i są źródłem białka. Kasza ta jest znakomitym dodatkiem do zup, zapiekanek i gulaszy. Doskonale sprawdza się jako składnik grzybowego risotto.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 102
Głębokość - 69
Wysokość - 187
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy
Pęczak z kurkami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 30 minut.
Składniki: kurki 250 g, pół słoiczka czarnych oliwek, pół pora, kawałek parmezanu, rukola, olej, sól.
Przygotowanie: Kurki dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Oliwki i pora kroimy w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucamy kurki. Pod koniec smażenia dodajemy oliwki i pora. Wszystko lekko solimy. Całość lekko mieszamy z pęczakiem. Ozdabiamy rukolą i startym parmezanem. Potrawę można podać również z sosem serowym lub beszamelowym.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1375 kJ | 16 |
wartość energetyczna | 325 kcal | |
tłuszcz | 1,1 g | 2 |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g | 1 |
węglowodany | 62,4 g | 24 |
w tym cukry | 2,8 g | 3 |
błonnik | 10,0 g | |
białko | 11,4 g | 23 |
sól | 0,04 g | 1 |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |