Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gluten, soję oraz mleko.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza jaglana.
Opis produktu
Kaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziarna.
Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 29
Szerokość - 142
Wysokość - 202
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
SANTE Sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
SANTE Sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do serwisu konsumenta:
serwis@sante.pl
Kontakt
SANTE Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy
Kuchnia Sante
Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło.
Sposób przygotowania:
Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1476 kJ / 349 kcal |
Tłuszcz | 2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 68 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Błonnik | 3,2 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,01 g |
Witaminy: | |
Tiamina (wit. B1) | 0,73 mg (66 %)* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,38 mg (27 %)* |
Witamina B6 | 0,75 mg (54 %)* |
Kwas foliowy | 30 µg (15 %)* |
Składniki mineralne: | |
Fosfor | 240 mg (34 %)* |
Żelazo | 4,8 mg (34 %)* |
Magnez | 100 mg (27 %)* |
Cynk | 3,4 mg (34 %)* |
Miedź | 0,78 mg (78 %)* |
* % referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |