Składniki
22 % MLEKO w proszku (MLEKO odtłuszczone i MLEKO pełne)
32 % kasza manna z PSZENICY
aromaty
sól
cukier
ekstrakt wanilii
4,8 % błonnik z cykorii
barwnik (karoteny)
skrobia
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Deser w proszku - kasza manna z błonnikiem, smak waniliowy.
Cechy
źródło błonnika
Opis produktu
Źródło błonnika pokarmowego.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 150 ml wrzącej wody (ok ½ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp do kubka.
3. Całość wymieszaj łyżeczką i odstaw do zgęstnienia na 3 min.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 99
Wysokość - 159
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Źródło błonnika pokarmowego.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 197 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 375 kJ | 739 kJ | 9 % |
Energia | 89 kcal | 174 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 0,3 g | 0,7 g | 1 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,2 g | 0,4 g | 2 % |
Węglowodany | 18 g | 36 g | 14 % |
w tym Cukry | 8,2 g | 16 g | 18 % |
Błonnik | 1,4 g | 2,8 g | |
Białko | 2,6 g | 5,2 g | 10 % |
Sól | 0,11 g | 0,22 g | 4 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |