Składniki
zboża 78% (jęczmień, żyto)
cykoria
Marka
Inka
Cechy
Produkt polski
100% % naturalnych składników
odpowiednia dla wegan
bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
od rana do nocy
dla kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci 3+
prosty skład
Dodatkowe informacje
Facebook: inkapl
Instagram: inka.pl
www.inka.pl
Zalecenia dla alergików
Żyto - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzenia
Wsyp do kubka 2 łyżeczki Inki (4 g). Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą lub mlekiem (200 ml). Wymieszaj!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zawartość proszę przesypać do szczelnego opakowania.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 129
Szerokość - 115
Głębokość - 65
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
GRANA sp. z o.o.,
ul. Piłsudskiego 1,
32-050 Skawina
Adres zwrotny
GRANA sp. z o.o.,
ul. Piłsudskiego 1,
32-050 Skawina
Adres kontaktowy
ul. Piłsudskiego 1,
32-050 Skawina
Oświadczenia żywieniowe
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry
Kontakt
GRANA sp. z o.o.
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Bez dodatku cukru
Przepisy
Nasz przepis: Inka na owsianym
Skład
3 łyżeczki kawy Inka
5 kostek czekolady
250 ml napoju owsianego od Inki
skórka z połowy cytryny
Przygotowanie
Podgrzewamy 100 ml napoju owsianego razem z kawą Inka i czekoladą aż do rozpuszczenia składników.
Dodajemy startą skórkę z cytryny.
Mieszamy kilka minut. Przelewamy przez sitko do kubków.
Spieniamy pozostały napój owsiany i dolewamy do kubków.
Dekorujemy tarta czekoladą.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
150 g Inki to około 37 porcji.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 21 - Tektura płaska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901154040032
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu instant | w pocji (4 g) | % RWS* w porcji (4 g) |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 1523 kJ/360 kcal | 61 kJ/14 kcal | 1% |
tłuszcz | 0,2 g | 0 g | 0% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0 g | 0% |
węglowodany | 79 g | 3,2 g | 1% |
w tym cukry | 12 g | 0,5 g | 1% |
błonnik | 13 g | 0,5 g | - |
białko | 4,8 g | 0,2 g | 0% |
sól | 0,19 g | 0 g | 0% |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) | |||
150 g Inki to około 37 porcji |