Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki
aromaty
cukier
4,7 % jabłka suszone
witamina C
barwnik (karoteny)
skrobia ziemniaczana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
0,3 % cynamon mielony
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kisiel w proszku z dodatkiem witaminy C.
Cechy
aromatyczny duet
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp do kubka.
3. Mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min. Kisiel jest gotowy od razu do spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Głębokość - 6
Szerokość - 100
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Oświadczenia żywieniowe
z dodatkiem witaminy C
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Barwniki - Contains
Smaki / Aromaty - Contains
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 206 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 253 kJ | 521 kJ | 6 % |
Energia | 60 kcal | 123 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 15 g | 30 g | 12 % |
w tym Cukry | 9,2 g | 19 g | 21 % |
Białko | 0 g | 0 g | 0 % |
Sól | 0,01 g | 0,01 g | <1 % |
Witamina C | 14 mg 18 %** | 29 mg 36 % ** | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
**Procent referencyjnego dziennego spożycia witaminy C. | |||
Dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C wynosi 80 mg. |