Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
aromat
4,7 % wiśnie suszone
sól
skrobia ziemniaczana
barwnik (antocyjany)
cukier
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
witamina C
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kisiel w proszku z dodatkiem witaminy C.
Cechy
z witaminą C
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp do kubka.
3. Mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min. Kisiel jest gotowy od razu do spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 7
Wysokość - 160
Szerokość - 100
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
Opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Oświadczenia żywieniowe
z witaminą C
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Barwniki - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 206 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 251 kJ | 516 kJ | 6 % |
Energia | 59 kcal | 121 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 0 g | 0,1 g | <1 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 14 g | 30 g | 12 % |
w tym Cukry | 8,9 g | 18 g | 20 % |
Białko | 0,1 g | 0,1 g | <1 % |
Sól | 0,03 g | 0,07 g | 1 % |
Witamina C | 14 mg 18 %** | 29 mg 36 %** | 36 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
** Procent referencyjnego dziennego spożycia witaminy C. | |||
Dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C wynosi 80 mg. |