Składniki
bio skrobia ziemniaczana
bio cukier
kwas askorbinowy (witamina C)
bio sproszkowany burak czerwony
kwas: kwas jabłkowy
aromat naturalny
Marka
Amylon
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kisiel o smaku wiśniowym, produkt bezglutenowy, ekologiczny, w proszku.
Cechy
produkt bezglutenowy, ekologiczny
z witaminą C
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - CZ-BIO-001, Rolnictwo UE/spoza UE
Znak przekreślonego kłosa - CZ-101-014
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę.
Spożyć od razu po przygotowaniu.
Polecamy:
Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Chronić przed światłem.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 4
Wysokość - 150
Szerokość - 98
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Amylon, a.s.,
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod,
Republika Czeska
www.amylon.cz
Zakład:
Ronov nad Sázavou,
582 22 Přibyslav,
Republika Czeska
Adres zwrotny
Amylon, a.s.,
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod,
Republika Czeska
www.amylon.cz
Kontakt
Amylon, a.s.
Adres kontaktowy
Švermova 117,
580 01 Havlíčkův Brod,
Republika Czeska
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Organiczne
Adres internetowy
www.amylon.cz
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g produktu sypkiego | Wartość odżywcza na porcję po przygotowaniu* (ok. 210 g) | % RWS na porcję** |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1659 kJ / 390 kcal | 498 kJ / 117 kcal | 6 |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g | 0 |
Węglowodany | 97 g | 29 g | 11 |
W tym cukry | 59 g | 18 g | 20 |
Białko | 0,6 g | <0,5 g | <0,5 |
Sól | 0 g | 0 g | 0 |
Witamina C | 12 mg (15 %) *** | 3,6 mg (4,5 %) *** | - |
*przygotowanego zgodnie z podanym przepisem | |||
**referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
***dzienna referencyjna wartość spożycia |