Składniki
substancje zagęszczające: guma guar, E 464
mąka kukurydziana
skrobia pszenna bezglutenowa
błonnik ziemniaczany
regulator kwasowości: E 575
substancja spulchniająca: węglany sodu
skrobia kukurydziana
glukoza
Marka
Bezgluten
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa.
Opis produktu
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
O marce
Wybierając markę Bezgluten możecie Państwo urozmaicić i wzbogacić swój świat kulinarny o smaczne i bezpieczne produkty, które sprawiają, że jedzenie jest wielką przyjemnością a życie staje się bardziej komfortowe. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wiedzy eksperckiej i zaangażowaniu nasze wyroby mają gwarancję najlepszego smaku i najwyżej jakości.
Więcej o nas na:
www.bezgluten.com
Pozostałe informacje
Znak przekreślonego kłosa - PL-089-047
Dodatkowe informacje
Masz problem z wypiekiem?
Zadaj pytanie naszemu ekspertowi!
biuro@bezgluten.com
Wiele ciekawych przepisów z wykorzystaniem tego produktu znajdziesz na naszej stronie:
www.bezgluten.com
Masz problem z wypiekiem - zadzwoń do nas lub napisz. Więcej przepisów z zastosowaniem tej mieszanki znajdziesz na naszej stronie internetowej.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 210
Szerokość - 134
Głębokość - 66
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
BEZGLUTEN Sp. z o.o.
Posądza 128,
32-104 Koniusza. k. Krakowa,
Polska,
tel. 0048 12 / 626 58 08, 0048 12 / 626 38 88,
fax 0048 12 / 637 74 89
www.bezgluten.com
e-mail: biuro@bezgluten.com
Adres zwrotny
BEZGLUTEN Sp. z o.o.
Posądza 128,
32-104 Koniusza. k. Krakowa,
Polska,
tel. 0048 12 / 626 58 08, 0048 12 / 626 38 88,
fax 0048 12 / 637 74 89
www.bezgluten.com
e-mail: biuro@bezgluten.com
Kontakt
BEZGLUTEN Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Posądza 128,
32-104 Koniusza. k. Krakowa,
Polska
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Sposób przygotowania: Chleb
Składniki:
- 500 g Ekstra uniwersalnej mieszanki bezglutenowej
- 1 łyżeczka soli (9 g)
- 1 łyżeczka cukru (7 g)
- 7 g drożdży w proszku lub 25 g rozkruszonych drożdży świeżych
- 450 ml wody (temp. ok. 30°C)
- 3 łyżki oleju (20 g) + olej do posmarowania.
Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w misce, następnie miksuj na najwyższych obrotach przez około 2 min do otrzymania gładkiej jednolitej konsystencji. Uzyskaną masę przelej do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 30 x 12 cm i wyrównaj powierzchnię. Foremkę z ciastem przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w temp. pokojowej na około 45 min. Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmaruj olejem i umieść w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. Piecz około 45 min (bez termoobiegu), po upieczeniu wyjmij z foremki i odstaw do ostygnięcia.
Telefon kontaktowy
0048 12 / 626 58 08
0048 12 / 626 38 88
Email kontaktowy
biuro@bezgluten.com
Adres internetowy
www.bezgluten.com
Numer fax
0048 12 / 637 74 89
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1554 kJ / 366 kcal |
Tłuszcz: | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,9 g |
Węglowodany: | 86 g |
w tym cukry: | 5,9 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,13 g |