Składniki
suszone mięso wołowe 0,4%
przeciwutleniacz (lecytyny)
skrobia ziemniaczana
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe)
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy
aromaty
sól
suszone warzywa (cebula, czosnek 0,5%)
barwnik (E 150d)
olej palmowy
cukier
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: gluten, soję, mleko, seler.
Marka
Winiary
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Bulion pieczeniowy.
Cechy
łatwe otwarcie
Opis produktu
Kostka Mięsna Winiary idealnie podkreśli smak i aromat mięs, jednocześnie tworząc je soczystymi i niezwykle smacznymi. Dzięki niej masz pewność, że danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Kostkę mięsną możesz wykorzystać zarówno do podkreślenia smaku mięsnych zup, jak również sosów, które nabiorą odpowiedniej gęstości i koloru. Możesz ją również wykorzystać do przygotowania pieczeni i innych potraw mięsnych.
Aby uzyskać intensywny smak mięsa rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody lub po prostu wkrusz kostkę do przygotowywanego dania.
Kostka Mięsna Winiary to:
- gwarancja, że danie zawsze się uda
- idealnie przyprawione danie
- intensywny i idealnie zbalansowany smak mięsa
- prosty i szybki sposób na podkreślenie smaku i aromatu przygotowywanej potrawy
O marce
Wspólnie z Winiary możesz codziennie cieszyć się prawdziwie domowym posiłkiem, niezależnie od tego, jak wiele masz na głowie. Wygodne, odpowiednio bogate w wartości odżywcze i przede wszystkim smaczne - takie właśnie jest gotowanie z Winiary.
Już od ponad 75 lat nasze produkty są jednymi z najczęściej wybieranych przez Polaków wyrobów kulinarnych. Jest to możliwe dzięki bogatemu portfolio marki zawierającemu ponad 200 różnorodnych dań, zup, bulionów, sosów, majonezów, przypraw, galaretek, kisieli oraz budyniów.
Po sprawdzone przepisy, liczne inspiracje i pomysły na każdy dzień, zapraszamy Cię na winiary.pl, jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce.
Pozostałe informacje
Jeśli spożyjesz porcję: 200 ml bazy do zupy** energia 26 kJ 6 kcal 0%*, tłuszcz 0,4 g 1%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%*, cukry 0,2 g 0%*, sól 0,92 g 15%*
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny bulion, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeśli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 150
Wysokość - 61
Głębokość - 14
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Kontakt
Nestlé Polska S.A.
O producencie
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Przepisy
Polędwiczka wieprzowa z jabłkami i rozmarynem
4 porcje
1 Kostka Mięsna Winiary
500 g polędwicy wieprzowej
2 średnie jabłka
2 gałązki rozmarynu
1 łyżka miodu
1 ząbek czosnku
250 ml słodkiej śmietany 30%
sól i pieprz do smaku
½ cytryny (sok i skórka)
Polędwicę oczyść z błon, natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanej patelni z każdej strony na złoty kolor. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Kostkę rozpuść w ¼ l wrzącej wody. Dodaj śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn, miód, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i jabłka pokrojone w kostkę. Gotuj, aż sos zgęstnieje, a jabłka będą miękkie. Plastry polędwicy polej sosem. Podaj z ryżem i sałatką.
Telefon kontaktowy
800161666
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 60 porcji. 12 kostek
Opakowanie logistyczne
GTIN - 07613031317691
Adres internetowy
www.winiary.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Jeśli spożyjesz porcję: 200 ml bazy do zupy po przyrządzeniu W 100 ml bulionu | W 100 ml bazy do zupy** | W 200 ml bazy do zupy (porcja)** | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 26 kJ | 13 kJ | 26 kJ | 0% |
Wartość energetyczna | 6 kcal | 3 kcal | 6 kcal | 0% |
Tłuszcz | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 0% |
w tym cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0,2 g | 0% |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | - |
Białko | 0,1 g | 0,1 g | 0,1 g | 0% |
Sól | 0,92 g | 0,46 g | 0,92 g | 15% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
Opakowanie zawiera 60 porcji. | ||||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||
**po przyrządzenia z 1 kostką/litr |