Składniki
naturalny aromat
naturalny ekstrakt z wanilii
mąka pszenna
skrobia kukurydziana
jaja w proszku
cukier
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem karpatka oryginalna w proszku.
Cechy
100 % naturalne składniki
bez barwników
O marce
Życzymy Ci udanych wypieków!
I pamiętaj... że zawsze ważniejsze są Twoje intencje niż końcowy efekt. Piecz dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzeszki pekan - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Migdały - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 208
Głębokość - 16
Szerokość - 149
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Adres zwrotny
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Kontakt
FoodWell Sp. z o.o.
Dodatki
Fragrances - Contains
Barwniki - Free From
Przepisy
Sposób przygotowania:
Krem
Przygotuj:
500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny.
Zawartość torebki rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. Zmiksuj ugotowaną zimną masę, dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Ciasto
Przygotuj:
250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 5 jaj, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta.
Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Połowę ciasta rozprowadź cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 220°C (bez termoobiegu) i piecz przez 10 min. Zmniejsz temp. do 200°C (bez termoobiegu) i piecz jeszcze ok. 20 min, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta upiecz tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przełóż przygotowanym kremem i posyp cukrem pudrem.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 860 g produktu po przygotowaniu (ok. 24 porcje)
Adres internetowy
www.foodwell.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 36 g | %RWS* na porcję 36 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1295 kJ | 464 kJ | 6 % |
Wartość energetyczna | 311 kcal | 111 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 20 g | 7,3 g | 10 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g | 2,3 g | 11 % |
Węglowodany | 29 g | 11 g | 4 % |
w tym cukry | 21 g | 7,6 g | 8 % |
Białko | 2,9 g | 1,0 g | 2 % |
Sól | 0,43 g | 0,15 g | 2 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2 % tł. i margaryną 80 % tł.). | |||
ok. 860 g produktu po przygotowaniu (ok. 24 porcje) |