Składniki
żelatyna
cukier
sól
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
białka MLEKA
syrop glukozowy
stabilizator (fosforany potasu)
skrobia modyfikowana
aromat
naturalny aromat wanilii bourbon
barwnik (karoteny)
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem do tortów i ciast smak waniliowy w proszku
Cechy
gotowy w 3 minuty
Opis produktu
Krem waniliowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję
- zawsze się udaje
- szlachetny smak i aromat wanilii
- do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów
Pozostałe informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 517 kJ 125 kcal 6%*
Energia w 100 g 1203 kJ / 290 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 186
Głębokość - 14
Szerokość - 138
Rodzaj opakowania
Typ - Not specified
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
801100700
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Waga od dostawcy
Waga brutto - 127
Przepisy
Przepis na Krem na babeczki
- wersja z mlekiem:
zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka.
- wersja ze śmietanką:
ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1203 kJ | 517 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,3 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,3 g | 6,6 g | 33% |
Węglowodany | 18,9 g | 8,1 g | 3% |
w tym Cukry | 15,3 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,4 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |