Instrukcje dotyczące przygotowania
Piekarnik - po wyjęciu z opakowania podgrzewać około 10 minut w temperaturze 200 °C. Patelnia - odsmażać na niewielkiej ilości tłuszczu około 2 minuty z każdej strony.
Opis marketingowy
Wyrób garmażeryjny. Pod chrupiącą panierką kryje się delikatne ciasto wypełnione wyrazistym, pieczarkowym farszem z delikatną mozzarellą.
Składniki
Ciasto: mąka PSZENNA, woda, MLEKO w proszku odtłuszczone, białko JAJ w proszku (białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja pianotwórcza: cytrynian trietylowy), sól, cukier. Farsz: pieczarki 80%, SER mozzarella 16%, cebula, bułka tarta (zawiera GLUTEN pszenny), olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają barwnik: ryboflawiny). Panier: mąka PSZENNA, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar.
Zawartość farszu: 25%
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
0 - 6 °C
Nazwa producenta
KUCHNIA POLKI
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,4 g |
Zawartość białek | 7 g |
Cukry | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów | 24 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 8,1 g |
Wartość energetyczna kJ | 829 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 197 kcal |