Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Tradycyjny produkt kuchni kresowej. Mieszanka specjalnej pszenicy, maku i bakalii. Produkt niezbędny na wigilijnym stole.
Składniki
Składniki: woda, ziarna pszenicy 15,1 %, mak niebieski 13,5 %, cukier, bakalie 9,1 % [ rodzynki, daktyle suszone bez pestek, kandyzowane skórki pomarańczowe ( skórki pomarańczowe, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), figi suszone, migdały blanszowane siekane], miód sztuczny (syrop cukru inwertowanego, woda, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), skrobia w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 18 °C
Nazwa producenta
Helio S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,02 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,6 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 23 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 33 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,2 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 911 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 217 kcal/100g |