Składniki
sól
łosoś pacyficzny (Oncorhynchus nerka) 97 %
Marka
Suempol
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Łosoś pacyficzny dziki, z Alaski, Sockeye, wędzony na zimno, plastrowany. Produkt pakowany próżniowo.
Cechy
z Alaski, Sockeye
jakość manufaktury
Opis produktu
Ten unikatowy produkt pozwala poczuć smak dzikiej natury. Dzięki specjalnym procesom wędzenia oraz solenia zachowuje swój charakter i wyjątkowy smak. Co za tym idzie, z całą pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia!
Dziki łosoś z Alaski swój charakterystyczny, czerwonawy kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi. Trafia on do organizmu ryby wraz ze spożywanymi skorupiakami, np. krewetkami.
Pozostałe informacje
MSC - Certyfikat Zrównoważonego Rybołówstwa MSC, www.msc.org/pl, MSC-C-51568
Dodatkowe informacje
Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 4
Min. temp. °C - -2
Przygotowanie i stosowanie
Produkt gotowy do spożycia.
Spożyć zaraz po otwarciu opakowania.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od -2°C do +4°C.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 12
Wysokość - 238
Szerokość - 195
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Suempol Sp. z o.o.
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
Adres zwrotny
Suempol Sp. z o.o.
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
Kontakt
Suempol Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
O producencie
Dziękujemy za wybór produktu spełniającego globalne standardy MSC w zakresie zrównoważonego rybołówstwa. Razem chronimy ryby dla obecnych oraz przyszłych pokoleń.
www.msc.org/pl
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Gotowe do spożycia
Pochodzenie
Metoda połowu ryb - Metoda produkcji: złowione. Narzędzie połowowe: sieci skrzelowe i podobne.
Obszar połowu ryb - Obszar połowu FAO 67, północno-wschodni Ocean Spokojny (u wybrzeży Alaski).
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 422 kJ/100 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,5 g |
Węglowodany | 2,1 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 20 g |
Sól | 2,3 g |