Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg

Udostępnij na Facebooku

Mąka puszysta luksusowa Idealna do: pączków i faworków oraz ciast drożdżowych

Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg
  • Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg
  • Lubella Mąka puszysta luksusowa typ 550 1 kg
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 kg

Kod kreskowy: 5900049000267

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Lubella

Lubella Tradycja od 1881

Gwarancja jakości Lubella

Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pszenna typ 550 - luksusowa

Marka

Lubella

Cechy

idealna na: pączki, faworki i ciasta drożdżowe

Opis produktu

Mąka puszysta luksusowa
Idealna do: pączków i faworków oraz ciast drożdżowych

O marce

Lubella Tradycja od 1881

Gwarancja jakości Lubella

Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 168

Szerokość - 105

Głębokość - 83

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka papierowa

Adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Kontakt

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.

Adres kontaktowy

ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Przepisy

Nasz przepis
Pyszne pączki luksusowe

Składniki:
- 4,5 szklanki mąki luksusowej Lubella
- 200 g cukru pudru
- 150 g masła
- 5 żółtek
- 2 jajka
- 80 g drożdży
- ½ litra mleka
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- szczypta soli
- konfitura do nadziewania
- olej do smażenia

Wykonanie:
100 g mąki zaparzamy wrzącym mlekiem i rozcieramy tak, aby nie było grudek. Następnie schładzamy i dodajemy drożdże rozprowadzone w ciepłym mleku, po czym wsypujemy część mąki i robimy rozczyn. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie na parze ubijamy 7 żółtek z cukrem, wlewamy je do wyrośniętego rozczynu, dodajemy cukier wanilinowy, sól i resztę mąki. Wszystko dobrze wyrabiamy, pod koniec wlewając roztopione masło i pianę ubitą z 2 białek. Następnie znowu wyrabiamy do momentu, aż ciasto zmatowieje i zacznie odstawać od rąk. Ciasto na pączki powinno być bardzo luźne. Po wyrobieniu, ciasto przykryte ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia, po czym formujemy pączki, nadziewając je konfiturą. Układamy na desce posypanej mąką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju, aż będą zrumienione z obu stron. Osączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Dobra rada
Gotowe pączki można również polać lukrem bądź czekoladą.

mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna1502 kJ / 354 kcal
Tłuszcz1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany72 g
w tym cukry2,9 g
Błonnik3,7 g
Białko12 g
Sól0,03 g


Supermarket internetowy Spar

Supermarket internetowy Spar

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Spar to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Spar – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.