Składniki
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
woda
syrop glukozowy
emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych)
cukier
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Lukier biały gotowy.
Opis produktu
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki idealne kryjącym, białym Lukrem gotowym Dr. Oetkera!
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
1. Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. ok. 70°C na 3-5 minut.
2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania.
3. Udekorować wystudzone ciasto.
Uwagi i rady
- Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. 70°C.
- Aby uzyskać wodę o temp. ok. 70°C najlepiej zagotowana wodę wlać do garnka i odstawić na ok. 15 min.
- Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto.
- Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu.
- Nie podgrzewać w mikrofalówce.
- Jedno opakowanie Lukru wystarcza na udekorowanie ok. 6 babeczek.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem terminu podanego na zgrzewie.
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 147
Głębokość - 13
Szerokość - 103
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dodatki
konserwanty - Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
Telefon kontaktowy
585 111 001
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Nie podgrzewać w kuchence mikrofalowej
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
Energia | 1462 kJ / 344 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 86 g |
w tym Cukry | 76 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |