Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Maka pszenna typ 500 - poznańska.
Opis produktu
Mąka poznańska idealna na: pierogi, pizzę i sosy
O marce
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Dodatkowe informacje
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Whole Packaging - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 76
Szerokość - 107
Wysokość - 174
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Przepisy
Nasz przepis
Pierogi ruskie
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella
- ½ szklanki letniej wody
- 1 jajko
Farsz:
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 250 g białego sera
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji.
Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką.
Smacznego!
Dobra rada
Ciasto na pierogi będzie delikatniejsze, jeśli dodasz do niego trochę oleju i łyżkę ugotowanych ziemniaków.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1482 kJ /349 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,03 g |