Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 450 - tortowa.
Opis produktu
Mąka tortowa idealna na: ciasta biszkoptowe, torty i babki
O marce
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Dodatkowe informacje
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Whole Packaging - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 175
Głębokość - 79
Szerokość - 107
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Przepisy
Nasz przepis
Smaczna babka
Składniki:
- 1 szklanka maki tortowej Lubella
- szklanki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kostka margaryny (250 g)
- 2 łyżki kakao
Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszany. Na koniec wlewamy roztopiony, ostudzoną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao, Mieszamy resztę ciasta z kakao polewamy zawartość formy. Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzona babkę możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Dobra rada
Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1494 kJ /352 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,03 g |