Instrukcje dotyczące przygotowania
Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wymaga obróbki termicznej
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Mąka żytnia razowa Melvit otrzymywana jest z pełnego przemiału ziarna żyta. Zawiera wiele wartości odżywczych, ponieważ jest w niej większy udział drobin pochodzących z łupiny ziarna. Jest idealna do wypieku domowego chleba żytniego oraz przygotowania zakwasu.
Składniki
100% mąka żytnia razowa
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 20 °C
Nazwa producenta
Melvit S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | <0,1 |
Zawartość białek | 8 g |
Zawartość błonnika | 9 g |
Cukry | 2,5 g |
Zawartość węglowodanów | 66 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,2 g |
Wartość energetyczna kJ | 1411 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 334 kcal |