Instrukcje dotyczące przygotowania
Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wymaga obróbki termicznej
Kraj pochodzenia głównego składnika
Niemcy
Opis marketingowy
Zmielone ziarna ciecierzycy, najstarszej uprawianej rośliny strączkowej. Mąka ta stosowana jest w kuchni orientalnej od tysięcy lat. Wzmacnia odporność organizmu i jest cennym źródłem białka. Jest niezastąpionym składnikiem do wypieku orientalnego pieczywa.
Składniki
Mąka z cieciorki 100%
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Melvit S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | <0,01 |
Zawartość białek | 22 g |
Zawartość błonnika | 12 g |
Cukry | 4,2 g |
Zawartość węglowodanów | 50 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,7 g |
Wartość energetyczna kJ | 1420 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 336 kcal |