Marka
Kupiec
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka ziemniaczana.
Opis produktu
Otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka. Gotowy produkt to biały proszek bez smaku i zapachu, o krystalicznie lśniącym połysku.
Używana jest do wypieku ciast, zagęszczania zup i sosów, przyrządzania kisieli, budyniu, pyz, klusek ziemniaczanych, a także krochmalenia tkanin.
Pozostałe informacje
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 717 kJ 172 kcal 9%*
w 100 g: 1433 kJ/343 kcal
% RWS*
Masa netto 500 g przy wilgotności produktu ok. 19%.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Warunki przechowywania
Maks. wilgotność % - 75
Min. wilgotność % - 60
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przy względnej wilgotności powietrza 60 - 75% i temperaturze 20°C.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 88
Wysokość - 121
Głębokość - 66
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Adres producenta
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Adres zwrotny
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl
Adres kontaktowy
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland
www.tuv.pl
Kontakt
KUPIEC Sp. z o.o.
O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Jedno opakowanie 0,5 kg zawiera 10 porcji mąki.
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.
Email kontaktowy
kupiec@kupiec.pl
Adres internetowy
www.kupiec.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w 1 porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1433 kJ | 717 kJ | 9% |
Wartość energetyczna | 343 kcal | 172 kcal | |
Tłuszcz | 0,1 g | 0,05 g | 0% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,01 g | 0,005 g | 0% |
Węglowodany | 83,9 g | 41,9 g | 16% |
- w tym cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0% |
Błonnik | 0,4 g | 0,2 g | |
Białko | 0,6 g | 0,3 g | 1% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |