Składniki
Mąka z pszenicy durum,
woda.
Dodatkowe informacje
Płaty makaronu lasagne nie wymagają wstępnego gotowania.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać jaja, soję i gorczycę.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie farszu :
czosnek i cebulę drobno posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać cebulę, czosnek, mięso mielone, wszystko podsmażyć . Dodać krojone pomidory, wszystko podgotować aż sos zgęstnieje. Doprawić oregano, solą i pieprzem.
Przygotowanie sosu beszamelowego : rozpuścić łyżkę margaryny z łyżką mąki, powoli dolewać mleka ciągle mieszając , aż sos zgęstnieje.
Piekarnik rozgrzać do 200 °C. W nasmarowanej tłuszczem formie układać warstwami sos mięsny , sos beszamelowy, surowe płaty lasagne (można również obgotować lasagne w osolonej , gotującej wodzie przez ok 10 minut) i ser pokrojony w plastry. Piec około 40 minut bez przykrycia. Podawać posypane bazylią.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Prodotto da
PASTA BERRUTO S.p.A.
Via Sommariva 139/141
10022- Carmagnola (TO) ITALY
info@pastaberruto.it
www.pastaberruto.it
Adres zwrotny
Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Jana III Sobieskiego 98,
62-030 Luboń k. Poznania
www.indexfood.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1476 kJ / 348 kcal |
tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 3,5 g |
błonnik | 3 g |
białko | 12 g |
sól | 0,01 g |