Składniki
Semolina - mąka makaronowa z pszenicy durum ,
mąka z pszenicy zwyczajnej,
pasteryzowana masa jajowa z jaj przepiórczych 10,7% (odpowiada proporcji 12 jaj na 1 kg mąki),
kurkuma- przyprawa
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób gotowania:
Makaron wsypać do wrzącej osolonej wcześniej wody (1litr wody na 100 g makaronu)' gotować od czasu do czasu mieszając. Po upływie około 7-9 minut ugotowany i odcedzony makaron gotowy jest do podania.
Adres producenta
Goliard Sp. z o.o.,
42-290 Łojki,
ul. Długa 6
tel./fax (+48) 34 327 93 79
www.goliard.pl
Adres zwrotny
Goliard Sp. z o.o.,
42-290 Łojki,
ul. Długa 6
tel./fax (+48) 34 327 93 79
www.goliard.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 563 kJ / 133 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 0,8 g |
błonnik | 1,4 g |
białko | 5,0 g |