Składniki
kaszka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
woda
pszenica twarda durum [semolina]
proszek z żółtek i jaj całych w ilości odpowiadającej 4 jajom na 1 kg mąki
Marka
Mediterranea
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron z dodatkiem jaj.
Cechy
Jakość Zapewniona - QA Solutions
Perła Rynku FMCG 2018 Złoto - Twój Wybór
Najlepszy Produkt - Wybór Konsumentów 2019 srebrny medal
Laur Konsumenta - Top Marka 2018
Opis produktu
Nowy smak tradycji z tajemnicą włoską
Makarony produkowane w technologii wytłaczania al bronzo przed skręceniem mają długość 38 cm!
Dlatego pamiętaj !!!
Aby uzyskać długie wstążki należy zamieszać makaron przed końcem gotowania, żeby gniazda się rozwiązały
Dzięki uzyskanej porowatej strukturze sos pozostaje na makaronie.
Najwyższa jakość makaronu
Nasz specjalny, wydłużony sposób suszenia makaronu Mediterranea sprawia, że dzięki niemu otrzymujemy niepowtarzalny smak i aromat
O marce
Polecamy nasze produkty smakowe na bazie jaj ściółkowych oraz z mąki pełnoziarnistej.
Dodatkowe informacje
Skrojony na każdy stół
Polecamy nasze produkty i przepisy:
www.rta-mediterranea.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu!
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 63
Wysokość - 279
Szerokość - 221
Rodzaj opakowania
Typ - Tacka
Adres producenta
RTA Sp. z o.o.
ul. Śniadeckich 10,
00-656 Warszawa
Zakład Produkcyjny Żelechów 96-321
Tel. 46 857 86 16 / 603 784 409
Email: pasta@mediter.com.pl
www.rta-mediterranea.pl
Adres zwrotny
RTA Sp. z o.o.
ul. Śniadeckich 10,
00-656 Warszawa
Tel. 46 857 86 16 / 603 784 409
Email: pasta@mediter.com.pl
www.rta-mediterranea.pl
Kontakt
RTA Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Śniadeckich 10,
00-656 Warszawa
Żelechów 96-321
Przepisy
Papardelle z małżami
200 g makaronu Papardelle Mediterranea, 800 g surowych małży, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 400 g pomidorów siekanych, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego, szczypta cukru
Cebulę siekamy, a następnie podsmażamy na maśle w dużym garnku do czasu, aż się przyrumieni. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek oraz pomidory. Kiedy pomidory zrobią się miękkie, dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy przygotowany sos solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do garnka z sosem wrzucamy oczyszczone małże, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 5-6 minut, aż wszystkie muszle się otworzą. Jeśli któraś z muszli się nie otworzyła, odrzucamy ją. Makaron odcedzamy, łączymy z gorącym sosem i posypujemy natką pietruszki.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
46 857 86 16
603 784 409
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Email kontaktowy
pasta@mediter.com.pl
Adres internetowy
www.rta-mediterranea.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1562 kJ /369 kcal |
Tłuszcz: | 3,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany: | 69 g |
w tym cukry | 3,0 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,04 g |