Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję.
Składniki
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty spaghetti.
Cechy
100% pełne ziarno
lepszy smak
Polski Producent
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Dodatkowe informacje
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres kontaktowy
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
Kontakt
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 25
Szerokość na półce - 87
Wysokość na półce - 263
Waga od dostawcy
Waga brutto - 412
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 263
Głębokość - 25
Szerokość - 87
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 200 g
indyk filet 150 g
rukola 1 garść
Dodatkowo: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, Sos pesto pietruszkowe, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek 50 ml, 1 ząbek czosnku, nasiona słonecznika - 1/3 szklanki, parmezan 80 g, sól, pieprz
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Indyka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, grilluj z obu stron do zarumienienia. Składniki na pesto zblenduj do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodaj więcej oliwy.
Połącz i ciesz się smakiem!
Gorący makaron wymieszaj z pesto, podawaj z rukolą i grillowanym indykiem.
Smacznego!
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900049803059
Adres internetowy
www.lubella.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|---|
energia | 1547 kJ / 366 kcal | 802 kJ / 190 kcal |
tłuszcz | 3,3 g | 1,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 0,3 g |
węglowodany | 66 g | 33 g |
w tym cukry | 1,9 g | 1,8 g |
błonnik | 3,9 g | 3,5 g |
białko | 16 g | 8,6 g |
sól | 0 g | 0,01 g** |
fosfor | 350 mg (50%)* | 171 mg (24%)* |
magnez | 82,0 mg (22%)* | 58,0 mg (15%)* |
żelazo | 4,3 mg (31%)* | 2,1 mg (15%)* |
cynk | 3,2 mg (32%)* | 1,7 mg (17%)* |
miedź | 0,40 mg (40%)* | 0,24 mg (24%)* |
mangan | 1,7 mg (85%)* | 0,85 mg (43%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia | ||
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu |