Składniki
mąka kukurydziana
skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
skrobia pszenna bezglutenowa
substancja zagęszczająca: guma guar
emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
przyprawa kurkuma (0,06 %)
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać: jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
Makaron gotować w osolonej wodzie, na wolnym ogniu około 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed odcedzeniem dolać zimnej wody.
Adres producenta
GLUTENEX Sp. z o.o.
Sady,
ul. Ludowa 6,
62-080 Tarnowo Podgórne
tel. +48 61 814 65 37,
www.glutenex.pl
Adres zwrotny
GLUTENEX Sp. z o.o.
Sady,
ul. Ludowa 6,
62-080 Tarnowo Podgórne
tel. +48 61 814 65 37,
www.glutenex.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1512 kJ / 356 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0, 6 g |
Węglowodany | 81 g |
w tym cukry | 0,9 g |
białko | 4,2 g |
sól | 0,23 g |