Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja.
Składniki
semolina z pszenicy durum
woda
Marka
Podravka
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron z semoliny z pszenicy durum
Cechy
100% durum
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przygotowania:
Przygotowanie makaronu "al dente".
Na 100 g makaronu użyć 1 litr osolonej wody. Do wrzącej wody należy wrzucić makaron i dokładnie zamieszać. Po upływie wskazanego czasu gotowania makaron należy odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i wyśmienicie smakuje.
Czas gotowania 3 min.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i powietrznym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 213
Głębokość - 97
Szerokość - 177
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Wyprodukowano w:
Mlinotest Živilska industrija d.d.
Tovarniška cesta 14
5270 Ajdovščina
Słowenia
Dla
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
www.podravka.pl
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Adres internetowy
www.podravka.pl
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1484 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,005 g |