Składniki
woda
mąka ryżowa (92 %)
Marka
Tao Tao
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron ryżowy nitki.
Cechy
bezglutenowy
bez gotowania
nr 1*
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Opis produktu
Makaron ryżowy nitki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy nitki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
O marce
Tao Tao - Harmonia Smaków
Dodatkowe informacje
Michel Moran
Mapa Smaków
Więcej przepisów szukaj na:
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
www.TaoTao.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Doskonały do sałatek i zup.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 196
Głębokość - 63
Szerokość - 111
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres zwrotny
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres kontaktowy
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
Kontakt
TAN-VIET International S.A.
Przepisy
Sałatka z makaronem ryżowym nitki TaoTao (dla 4 osób)
Składniki:
200 g makaronu ryżowego nitki Tao Tao, 1 pierś z kurczaka, 2-3 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 większy ogórek, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1 mała puszka kukurydzy, koperek lub szczypiorek, kilka pomidorków koktajlowych, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
Sposób przyrządzania:
Kurczaka kroimy w paski, polewamy sosem sojowym Tao Tao i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy nitki Tao Tao wg instrukcji podanej na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Kurczaka podsmażamy na patelni, wyjmujemy na papierowy ręcznik i zostawiamy do ostygnięcia. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy np. w paski. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Dodajemy kukurydzę, majonez lub jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Dekorujemy pokrojonymi na pół pomidorkami.
Smacznego!
Kraj
Kraj pochodzenia - Tajlandia
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901882188952
Adres internetowy
www.tan-viet.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1562 kJ / 368 kcal |
Tłuszcz: | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Węglowodany: | 83,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 6,8 g |
Sól: | 0,1 g |