Składniki
mąka ryżowa (93%)
woda
Marka
Tao Tao
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron ryżowy wstążki.
Cechy
bezglutenowy
bez gotowania
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Opis produktu
Makaron ryżowy wstążki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy wstążki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do rosołu, innych zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik potrawy Pad Thai oraz innych dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
O marce
Tao Tao - Harmonia Smaków
Dodatkowe informacje
Michel Moran
Mapa Smaków
Więcej przepisów szukaj na:
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
www.TaoTao.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Doskonały do rosołu, innych zup i sałatek.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 196
Głębokość - 57
Szerokość - 101
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres zwrotny
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Kontakt
TAN-VIET International S.A.
Adres kontaktowy
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo,
Polska
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Rosół z makaronem ryżowym wstążki TaoTao dla 4 osób
Składniki:
200 g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao, 750 g porcjowanego kurczaka, 2 l wody, włoszczyzna, cebula, sól, pieprz, ziele angielskie, natka pietruszki
Dla wzbogacenia smaku proponujemy: kilka grzybów Mun Tao Tao, 3-4 suszone śliwki, kawałek świeżego imbiru, 1-2 gwiazdki anyżu.
Sposób przyrządzania:
Mięso, włoszczyznę pokrojoną w paski, cebulę przekrojoną na pół oraz ziele angielskie wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać kilka grzybów Mun moczonych wcześniej w wodzie przez około 15 minut, suszone śliwki, imbir i anyż. Całość zagotowujemy i zbieramy szumowiny z wierzchu wywaru. Następnie gotujemy rosół na minimalnym ogniu około 2 godzin. Mięso wyjmujemy z wywaru, po ostudzeniu kroimy na kawałki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Zalewamy makaron i kawałki mięsa wywarem. Posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!
Kraj
Kraj pochodzenia - Tajlandia
Adres internetowy
www.tan-viet.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1525 kJ / 359 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 81,0 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 6,9 g |
Sól: | 0,02 g |