Składniki
Semolina z pszenicy durum.
Opis produktu
Metoda Trafila al brozno, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos.
W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron "Makłowicz i synowie" ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Przechowywanie
Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Przygotowanie i stosowanie
1. Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 1000 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wodu.
2. Doprowadzić wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3. Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź.
Kraj
Kraj pochodzenia - UE
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Makłowicz i Synowie Sp.z.o.o.
ul. Mickiewicza 20A,
97-438 Rusiec
info@maklowicz.pl
Adres zwrotny
Wyprodukowano dla:
Makłowicz i Synowie Sp.z.o.o.
ul. Mickiewicza 20A,
97-438 Rusiec
info@maklowicz.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1495 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 1,5 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 12 g |
Sól | <0,01 g |