Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
cukier
zioła (majeranek (3,5 %), bazylia (2,3 %), oregano)
sól
kwas: kwas cytrynowy
przyprawy (czosnek (25,5 %), GORCZYCA biała, kolendra, owoc jałowca, cebula, papryka słodka, pieprz czarny (3,5 %), chili, liście laurowe, ziele angielskie)
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg filetów z kaczki
4 łyżeczki Marynaty staropolskiej do miesi drobiu Kamis
500 ml soku z pomarańczy
½ łyżeczki pieprzu młotkowanego Kamis
250 ml śmietany 36 %
1 pomarańcza
1. Piersi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ponacinaj delikatnie skórę, następnie oprósz przyprawą od strony mięsa, odstaw na 2 godz.
2. Na suchej zimnej patelni ułóż piersi skórą do dołu, podgrzewaj powoli, aby tłuszcz się wytapiał, smaż na średnim ogniu ok. 5 min aż uzyskają złoty kolor, przewróć i smaż jeszcze 2 min.
3. Piecz 1 godz. w temperaturze 90 °C.
4. Sok gotuj razem z pieprzem w rondelku aż czterokrotnie zmniejszy objętość, dodaj śmietanę, gotuj do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodaj filety z pomarańczy.
5. Kaczkę pokrój w plastry, podawaj z sosem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Opakowanie handlowe
GTIN - 05900084208277
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084087025
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1090/260 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 32 g |
w tym cukry | 7 g |
Białko | 11 g |
Sól | 21,5 g |