Opis marketingowy
Mascarpone Kuchmistrza jest śmietankowo-kremowym serem typu włoskiego, podstawowym składnikiem popularnego tiramisu. Gęsty i kremowy doskonale sprawdza się także jako składnik innych deserów, kremów do ciast i tortów czy dodatek do lodów. Ma delikatnie słodki smak i aksamitną konsystencję gęstej, kremowej śmietany, dzięki czemu równie dobrze jak smak deserów, wzbogaca smak potraw podawanych na gorąco: sosów, makaronów, dań mięsnych, warzywnych, a nawet pizzy i zapiekanek.
Mascarpone Kuchmistrza wyrabiany jest ze śmietanki pasteryzowanej. Poza wyjątkowymi walorami smakowymi jest bogatym źródłem wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Oferowany w porcji 250 g, idealnej do domowej kuchni.
Składniki
śmietanka pasteryzowana,regulator kwasowości:kwas cytrynowy
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,08 g |
Zawartość białek | 3,4 g |
Cukry | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów | 2,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 24 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 40 g |
Wartość energetyczna kJ | 1582 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 384 kcal |