Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Mięso z indyka na kotlety to produkt o obniżonej zawartości tłuszczu w unikatowym opakowaniu
Składniki
Mięso z indyka 92,6%, woda 4,3%, regulatory kwasowości: mleczan potasu, octany potasu, sól, ocet. Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko, soję, seler, gorczycę.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
0 - 2 °C
Nazwa producenta
Indykpol
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,16 g |
Zawartość białek | 17,4 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7,8 g |
Wartość energetyczna kJ | 592 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 142 kcal |