Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
grzyby mun 10 %
pędy bambusa 10 %
warzywa 80 % w zmiennych proporcjach: marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka chińska. Mieszanka warzywna z pędami bambusa i grzybami mun. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka węgierska
Hortex Mieszanka meksykańska
Hortex Mieszanka włoska
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 35
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 482
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Głębokość - 35
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Sajgonki
Składniki:
- Mieszanka chińska Hortex - 1 opakowanie
- 300 g mięsa z udek kurczaka
- 1 opakowanie papieru ryżowego
- olej do smażenia (najlepiej ryżowy)
- sól, pieprz
marynata:
- 4-5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Mięso pokrój w wąskie paski i włóż do marynaty na 30 minut. Później usmaż je na gorącym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż dalsze 10 minut, lekko przestudź. Dopraw do smaku. Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Farsz zawiń w papier ryżowy. Zwinięte sajgonki osusz na ręczniku papierowym, a następnie usmaż na kolor złoty.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 116 kJ / 28 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,3 g |
w tym cukry | 2,8 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 0,05 g |