Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
groch zielony 30 %
marchew 70 %
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Marchewka z groszkiem. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Włoszczyzna paski
Hortex Marchewka mini
Hortex Buraczki purée
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 25
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 477
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 25
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Pasztet warzywny
Składniki:
- Marchewka z groszkiem Hortex - 1 opakowanie
- Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
- 200 g migdałów
- 6 jajek
- 2 łyżeczki świeżej kolendry
- 2 czerwone cebule
- 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
- kilka łyżek oleju lub klarowanego masła
- sól
Gotowe w 60 minut
Przygotowanie:
Marchewkę z groszkiem i włoszczyznę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie i odcedź. Następnie wrzuć je na rozgrzaną patelnię i przesmaż z zeszkloną wcześniej cebulą. Całość przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut (aż warzywa zmiękną). Potem odstaw do ostygnięcia i zmiksuj. Tymczasem na patelni upraż migdały (pokrusz je na małe kawałki) i połącz z gotową masą. Dodaj też skórkę z pomarańczy, posiekaną kolendrę i jajka. Wyłożoną papierem do pieczenia foremkę wypełnij przygotowaną masą i piecz ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 °C.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 196 kJ / 47 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 6,4 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 4,0 g |
Białko | 2,6 g |
Sól | 0,12 g |