Opis marketingowy
To produkty otrzymane z owoców poddanych procesowi wysycenia cukrem. Dzięki odpowiedniej zawartości cukru długo zachowują swą jędrność, barwę oraz kształt.Owoce kandyzowane to produkty termostabilne; nie zmieniają swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.Zastosowanie: kolorowa i naturalna dekoracja tortów, ciast, deserów; dodatek do wyrobów cukierniczych (min.keks), piekarskich i gastronomicznych; składnik mas lodowych; doskonałe do oblewania czekoladą.
Składniki
warzywa i owoce w różnych proporcjach (cukinia, dynia, rodzynka, marchew, skórka pomarańczowa, agrest, wiśnia), cukier, syrop glukozowo- fruktozowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwujaca - sorbinian potasu, barwnik - kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, koncentrat soku z czarnej marchwi
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
PROSPONA SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,4 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,9 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 62 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 70 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1251 |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 295 |
W porcji 25 g | |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 74 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 313 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 17 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 15 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |