Składniki
Zawartość tłuszczu 27%
Marka
Łaciate
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mleko w proszku pełne
Pozostałe informacje
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie 250 ml mleka płynnego:
Do garnka do gotowania mleka odważyć 33 g mleka w proszku (lub odmierzyć 6 płaskich łyżek).
Przygotować 250 ml wody o temp. 40-50°C. Do odmierzonego mleka w proszku dodać niewielką ilość wody, rozetrzeć na jednolitą masę.
Następnie połączyć z pozostałą ilością wody.
Mieszając zagotować. Tak przygotowane mleko zawiera 3,2% tłuszczu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 64
Wysokość - 258
Szerokość - 117
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Adres zwrotny
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DLA NIEMOWLĄT PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA.
Kontakt
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Adres kontaktowy
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
Przepisy
Przepis na każdą okazję:
Domowe wafle mleczne.
Składniki:
- 1 opakowani wafli
- 150 g masła Łaciate
- 1 szklanka cukru
- ¾ szklanki mleka Łaciate
- 2 ¼ szklanki mleka w proszku Łaciate
- 3 łyżki ciemnego kakao
Przygotowanie:
1. Masło roztapiamy. Ciągle gotując dodajemy cukier oraz mleko (płynne). Gdy składniki zaczną się gotować, zestawiamy z palnika. Odstawiamy do przestygnięcia.
2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku oraz kakao. Dokładnie mieszamy.
3. Jednolitą masą przekładamy wafle.
4. Posmarowane wafle przygniatamy czymś ciężkim i pozostawiamy do zastygnięcia na około 3-4 godziny. Smacznego!
Dobre rady:
Jeśli chcesz przygotować wafle z białą masą - wystarczy, że pominiesz kakao. Aby przełamać słodycz wafli, środkową warstwę zastąp dżemem np. wiśniowym.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900820014834
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.mlekpol.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 2087 kJ/499 kcal |
tłuszcz w tym | 27 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
węglowodany w tym | 38 g |
- cukry | 38 g |
białko | 26 g |
sól | 0.80 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |