Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Produkowane według najnowocześniejszej technologii Polskie Mleko z MLEKOVITY jest nie tylko wyśmienite w smaku, ale również zachowuje wszystkie wartości odżywcze i biologiczne naturalnego mleka, tj. bogactwo witamin (A, B2, D, E, K), minerałów i pełnowartościowego białka. Polecane konsumentom w każdej grupie wiekowej, zwłaszcza w codziennej diecie dzieci ze względu na dużą naturalną zawartość wapnia, niezbędnego dla prawidłowego rozwoju kości i zębów. Polskie Mleko jest doskonałe do bezpośredniego spożycia, przygotowywania dań mlecznych i innych celów kulinarnych.
Składniki
MLEKO KROWIE PASTERYZOWANE 3,2%
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 3 g |
Cukry | 4,7 g |
Zawartość węglowodanów | 4,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,2 g |
Wartość energetyczna kJ | 249 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 60 kcal |
W porcji 250 ml | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,8 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,25 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 149 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 624 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11,8 g |