Składniki
zawartość tłuszczu 3,2 %
Marka
Łaciate
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mleko UHT zawartość tłuszczu 3,2 %.
Cechy
natura w każdej kropli
polskie z natury
wyprodukowano bez stosowania GMO
O marce
Łaciate - samo mleko
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Tektura z odpowiedzialnych źródeł, FSC C014047
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 72
Wysokość - 206
Szerokość - 75
Informacje o recyklingu
Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Adres zwrotny
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
www.mlekpol.com.pl
Kontakt
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie
Adres kontaktowy
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Grajewie
ul. Elewatorska 13,
19-203 Grajewo
Dodatki
Genetically Modified Ingredients - Nie zawiera
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Recykling - pozostały tekst
CO2 mniejszy ślad węglowy
zakrętka z tworzywa z trzciny cukrowej
opakowanie blisko natury
89 % opakowania z surowców pochodzenia roślinnego
opakowanie nadaje się do recyklingu
wyrzuć do żółtego pojemnika
Rodzaj materiału opakowania
Karton - 84 - Papier i tektura/plastik/aluminium
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900820000264
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.mlekpol.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 253 kJ/60 kcal |
tłuszcz w tym: | 3,2 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g |
węglowodany w tym: | 4,7 g |
- cukry | 4,7 g |
białko | 3,2 g |
sól | 0,10 g |
wapń | 120 mg (15 % RWS*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |