Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy. Naturalnie nie zawiera laktozy.
Składniki
sól morska
stabilizator (guma gellan)
cukier
witaminy B2, B12, D2
aromaty
wapń
regulator kwasowości (fosforany potasu)
baza sojowa (93 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (7,8 %))
Marka
Alpro
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Napój sojowy o smaku waniliowym z wapniem i witaminami.
Cechy
Przepysznie waniliowy smak
Bogate w białko roślinne
Źródło wapnia, i witamin B2, B12, D
100% roślinny
Naturalnie bez laktozy, bezglutenowy
Soja wolna od modyfikacji genetycznych
Opis produktu
Alpro Napój Sojowy o smaku waniliowym produkowany jest w 100% na bazie roślin i nie zawiera laktozy ani glutenu. To źródło białka roślinnego, wapnia oraz witamin: B2, B12 i D. Napój Alpro powstaje z soi wolnej od modyfikacji genetycznych. To roślinna alternatywa dla mleka o przepysznie waniliowym smaku, która sprawdzi się zarówno samodzielnie, jak i jako dodatek do musli, płatków czy koktajli.
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Nie zawiera
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Przed otwarciem wstrząsnąć.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 1
Maks. temp. °C - 25
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +1 °C do +7 °C, nie dłużej niż 5 dni.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 129
Głębokość - 48
Szerokość - 51
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com
Adres zwrotny
Danone sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
801 331 133
info.polska@alpro.com
Adres kontaktowy
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
Naturalnie niska zawartość tłuszczów nasyconych
Kontakt
Danone sp. z o.o.
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Bez laktozy
Bezglutenowy
Telefon kontaktowy
801 331 133
Email kontaktowy
info.polska@alpro.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml |
---|---|
Energia | 240 kJ / 57 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 6,7 g |
w tym cukry | 6,7 g |
Błonnik | 0,5 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 0,14 g |
D2: | 0,75 µg* |
ryboflawina (B2): | 0,21 mg* |
B12: | 0,38 µg* |
Składniki mineralne: | |
wapń | 120 mg* |
*= 15 % referencyjnych wartości spożycia |