Składniki
witamina E
regulator kwasowości - kwas cytrynowy
Zawartość owoców minimum 50 %
woda
sok ananasowy (50 %) z soku zagęszczonego
substancja słodząca - sukraloza
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ananasowy nektar. Z soku zagęszczonego. Wzbogacony w witaminę E. Zawiera substancję słodzącą. Pasteryzowany.
Cechy
źródło witaminy E
Opis produktu
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Picie co najmniej 100 ml nektaru dziennie pomaga osiągnąć korzystny efekt dla zdrowia.
Pozostałe informacje
FSC - Mieszany, Tektura, FSC C014047
Przygotowanie i stosowanie
Przed otwarciem wstrząsnąć. Ewentualny osad jest naturalny i nie stanowi wady.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data podana na górze opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 79
Głębokość - 71
Wysokość - 243
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Hortex Sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
www.sokihortex.pl
Adres zwrotny
Hortex Sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
www.sokihortex.pl
Kontakt
Hortex Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
źródło witaminy E
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa
Oświadczenia zdrowotne
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Dodatki
Substancje słodzące - Zawiera
Recykling - pozostały tekst
100 % opakowania nadaje się do recyklingu
Zużyte opakowanie wyrzuć do żółtego
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900500032905
Adres internetowy
www.sokihortex.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml nektaru: |
---|---|
Wartość energetyczna | 106 kJ / 25 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 6,0 g |
w tym cukry | 6,0 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,0 g |
Witamina E | 0,9 mg 7,5 %* |
*%RWS - % referencyjnej wartości spożycia |