Opis marketingowy
Ogórki kiszone Krokus są w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Wybrane przyprawy nadają ogórkom wyjątkowy smak.
Kiedy proces kiszenia dobiegnie końca ręcznie przekładane są do słoików, aby mieć pewność, że do sprzedaży trafią tylko całe, jędrne i chrupkie egzemplarze.
Ogórki można jeść z każdą potrawą a także same wyjęte wprost ze słoika. Można z nich przygotować różne sałatki, zupę ogórkową, tradycyjną dla kuchni rosyjskiej solankę.
Ogórki są dobrym źródłem soli mineralnych, a występujący w nich krzem jest ważny dla zdrowia włosów i paznokci.
Ogórki są bardzo mało kaloryczne, a te kiszone są lżej strawne od surowych i dodatkowo wzbogacone kwasem mlekowym z procesu fermentacji i substancjami przenikającymi z dodanych przypraw tj. świeżego kopru, chrzanu a przede wszystkim polskiego czosnku.
Składniki
ogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu
Sposób przechowywania
przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Krokus
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,7 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,2 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,7 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 56 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 13 kcal/100g |