Marka
Monini
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
Cechy
doskonała do każdej potrawy
Opis produktu
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Od 1920 roku firma Monini specjalizuje się w produkcji i selekcji oliw z oliwek najwyższej jakości - rodzinnej pasji przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Oliwa Classico, dzięki uniwersalnemu zastosowaniu, jest niezbędna w każdej kuchni. Doskonale nadaje się zarówno do podsmażania, gotowania, pieczenia jak i przyprawiania. Idealna do sałatek, pizzy, chleba oraz wszelkiego rodzaju warzyw.
Dodatkowe informacje
Dołącz do Monini Polska na FB
CO₂ neutral
CO₂ wytworzony podczas całego cyklu życia tego produktu został skompensowany w 100 %*
*Poziom CO2 wyemitowanego w całym cyklu życia tej oliwy (od upraw aż po utylizację butelki) został zmierzony i objęty deklaracją EPD, a następnie skompensowany w 100 % poprzez zakup kredytów węglowych CDM (Clean Development Mechanism).
Przechowywanie
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zakręcić butelkę po użyciu. W niskiej temperaturze może zmętnieć bez zmian dla jakości.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 253
Szerokość - 84
Głębokość - 65
Rodzaj opakowania
Typ - Butelka szklana
Adres producenta
Monini S.p.A.
S.S. Flaminia Km. 129
06049 Spoleto (PG),
Włochy
Adres zwrotny
Monini POLSKA Sp. z o.o.
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
www.monini.pl
Adres kontaktowy
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
Kontakt
Monini POLSKA Sp. z o.o.
Adres internetowy
www.monini.pl
Adres dystrybutora
Monini POLSKA Sp. z o.o.
ul. Marcelińska 90
60-324 Poznań
www.monini.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml produktu |
---|---|
Wartość Energetyczna | 3404 kJ |
Wartość Energetyczna | 828 kcal |
Tłuszcz w tym: | 92 g |
Kwasy nasycone | 14 g |
Jednonienasycone | 69 g |
Wielonienasycone | 9 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry: | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Witamina E | 17 mg* |
*142 % dziennej referencyjnej wartości spożycia |