Opis marketingowy
Oliwki czarne GOYA należą do gatunku hiszpańskich oliwek Hojiblanca pochodzących z serca Andaluzji. Hojiblanca to mięsiste oliwki o kształcie prawie idealnej kulki i średniej pestce. Ich miąższ jest delikatny i miękki. Nazwa tej oliwki pochodzi od koloru liścia, który na spodniej stronie ma biały nalot srebrzący się w słońcu. Oliwki pomagają zwalczać cholesterol, są bogatym źródłem błonnika oraz wielu witamin i minerałów, przez co polecane są do codziennej diety. Już 7 oliwek dziennie zapewnia optymalną dawkę potrzebnych organizmowi składników odżywczych.Oliwki to idealna przystawka oraz doskonały dodatek do sałatek, potraw z mięs, ryb, makaronu czy ryżu.
Składniki
czarne oliwki Hojiblanca (KAT.I), woda, sól, stabilizator: glukonian żelazawy
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Goya Foods, INC.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,5 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 13 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 530 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 129 kcal/100g |