Kraj pochodzenia głównego składnika
Hiszpania
Opis marketingowy
Oliwki zielone z papryką GOYA należą do gatunku hiszpańskich oliwek Manzanilla I kategorii pochodzących z regionu Andaluzji. Manzanilla to mięsiste oliwki o owalnym kształcie i małej pestce. Ich miąższ jest delikatny i miękki a kolor jasnozielony. Oliwki pomagają zwalczać cholesterol, są bogatym źródłem błonnika oraz wielu witamin i minerałów, przez co polecane są do codziennej diety. Już 7 oliwek dziennie zapewnia optymalną dawkę potrzebnych organizmowi składników odżywczych.Oliwki to idealna przystawka oraz doskonały dodatek do sałatek, potraw z mięs, ryb, makaronu czy ryżu.
Składniki
zielone oliwki Manzanilla (KAT. I), pasta paprykowa 20% (papryka, substancje zagęszczające: alginian sodu, guma guar), regulator kwasowości: kwas mlekowy; woda; sól
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Goya Foods, INC.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 4 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,9 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 15 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 596 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 145 kcal/100g |