Składniki
otręby owsiane
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję, mleko, orzechy oraz orzeszki arachidowe.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Otręby owsiane stabilizowane.
Cechy
wysoka zawartość błonnika, źródło białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelaza
Opis produktu
Czy wiesz, że:
Otręby owsiane mają wysoką zawartość błonnika i fosforu, oraz są źródłem cennych składników odżywczych takich jak białko, witamina B1, kwas foliowy, potas, magnez, żelazo i cynk.
Otręby owsiane stabilizowane (czyszczone, preparowane) Sante są produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia.
Można stosować je jako dodatek do:
- wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek
- surówek, jogurtów, koktajli, kefirów i twarożków
- różnych panierek.
Dodatkowe informacje
Więcej informacji znajdziesz na:
www.sante.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Owies - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 143
Wysokość - 196
Głębokość - 27
Rodzaj opakowania
Type - Torba
Adres producenta
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do Serwisu Konsumenta: serwis@sante.pl
Kontakt
Sante sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika, źródło białka, kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu i żelaza
Przepisy
Kuchnia Sante
Racuszki z jabłkiem i otrębami
Składniki:
1 szklanka zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego Sante), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko (kefir, jogurt), wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1570 kJ / 374 kcal |
Tłuszcz | 7,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 52 g |
w tym cukry | 1,4 g |
Błonnik | 18 g |
Białko | 16 g |
Sól | <0,01 g |
Witaminy | |
Tiamina (Witamina B1) | 1,0 mg (91 %)* |
Kwas foliowy | 51 μg (26 %)* |
Składniki mineralne | |
Potas | 638 mg (32 %)* |
Fosfor | 718 mg (103 %)* |
Magnez | 230 mg (61 %)* |
Żelazo | 8,0 mg (57 %)* |
Cynk | 5,0 mg (50 %)* |
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. |