Składniki
cząber
natka pietruszki
przyprawy (4,2 %): kozieradka, kmin rzymski, nasiona kolendry, cynamon, kminek, imbir, goździk, pieprz czarny
czosnek
jaja w proszku
drożdże
mąka pszenna
ekstrakt z papryki
cebula
sól
majeranek
woda
bazylia
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (żyto), mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Panier z przyprawami do drobiu.
Cechy
sposób na chrupiące danie!
wystarcza na: 450 g mięsa
Opis produktu
Dzięki starannie dobranym składnikom panier nadaje mięsom niepowtarzalny smak, aromat i wygląd.
Jest bardzo wygodny w zastosowaniu, pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Żyto - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 14
Wysokość na półce - 159
Szerokość na półce - 129
Waga od dostawcy
Waga brutto - 94
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 14
Wysokość - 159
Szerokość - 129
Dodatki
Drożdże - Zawiera
Przepisy
Potrzebujesz tylko:
- filet lub kawałki kurczaka
- mleko lub wodę
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Przygotuj: 450 g filetu lub kawałków kurczaka, mleko lub wodę, olej do smażenia.
1. Pokrój na kotlety umyty filet lub przygotuj umyte kawałki. Udka i podudzia ugotuj przed panierowaniem.
2. Zwilż mięso w mleku lub wodzie.
3. Obtocz zwilżone mięso dokładnie w panierze.
4. Usmaż opanierowane mięso na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.
Telefon kontaktowy
+48/32/47 33 833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1616 kJ / 382 kcal |
Tłuszcz | 3,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,8 g |