Składniki
woda, cieciorka 35%, marchew, seler, cebula, pietruszka, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler), błonnik pszenny (bez glutenu), por, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję i gluten), sól, koperek suszony 0,5%, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Opis produktu
Jest to pasztet o bardzo łagodnym, koperkowym smaku i delikatnej, kremowej konsystencji. Wyprodukowany z cieciorki i warzyw, jest bogaty w bardzo dobre źródło białka.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać sezam i gorczycę.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.
Przygotowanie i stosowanie
Podany na kromce razowego chleba z dodatkiem świeżego koperku i plasterkiem pomidora, nada kanapce wyraźny, aromatyczny charakter.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Primavika
Sp. z o.o.
ul. Akacjowa 27
62-023 Gądki
Adres zwrotny
Primavika
Sp. z o.o.
ul. Akacjowa 27
62-023 Gądki
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 611 kJ / 145 kcal |
tłuszcz | 5,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
węglowodany | 20 g |
w tym cukry | 3,2 g |
białko | 4,4 g |
sól | 1,5 g |